QUESTIONS FOR ATTORNEY ABERCROMBIE

From Homeowners

1.

Is it illegal or unethical for a president to use association funds to replace something on their
property without a quorum vote or meeting with the members of the association first to discuss
it?
GA: I'm not sure if this is pertaining to a sub association but I'll answer the question with
regard to the Master HOA. It is not permissible to use funds in this manner without the full
consent of that particular Board . Fiscal matters are governed by State of Ohio regulations and
Board officers are responsible for and can be held liable for not following these laws.

What is the proper procedure to resolve an issue with the Master HOA bylaw agreement and any
other existing bylaw agreement by other association lots?
GA: Sub association bylaws pertain only to the sub association and their duties and
responsibilities to that sub association. The Master HOA bylaws govern the entire Bluffs
Community of which all sub associations are automatically a member of when those members
purchase a property in The Bluffs.

Are we zoned to have a business in our neighborhood?
GA: It is difficult to discuss this without specifics, but | will assume that this has to do
with Lot 12. Originally this lot was zoned RA which is residential agricultural, and it was
designed to temporarily serve the developer’s needs. The zoning states its use as
commercial but it is zoned Residential, however it is currently being used as housing and
a business. The County is “befuddled” regarding the zoning issue which has been
brought up by your Board of Trustees who have also been in contact with the County as
well as Springfield Township.
Further investigation into the zoning conflict is required to resolve this issue and to
answer the question.
When a treasurer has resigned and not yet been replaced, can a president alone remove
the secretary without a vote from a full board or a quorum of the members of the
association?
GA: Only the Condo Board minus the officer being removed can make that decision. One
Board member alone cannot make that decision.

This section is from our bylaws - The Bluffs Plat 3, Lot 21 Condominium

Article V, Officers, Section 4, Resignation and Removal. Any officer may be
removed from office, with or without cause, by the Board. Any officer may resign at
any time by giving written notice to the Board, the president, or the secretary. Such
resignation shall take effect on the date of receipt of such notice or at any later time
specified therein, and the acceptance of such resignation shall not be necessary to
mabke it effective.

Does nonuse of a road exempt homeowners from paying an assessment?

Karen: answered by reading the following from the Master HOA bylaws. Article Il, Page 8




.No owner May waive or otherwise escape liability for the annual assessments
provided herein by non-use of any common areas or any facilities located thereon
or by abandonment of his lot.




